wtorek, 4 lutego 2014

Pstrąg pieczony faszerowany grzybami i boczkiem

Składniki

  • dwa pstrągi
  • masło
  • 10 dag pieczarek
  • 10 dag boczku wędzonego
  • czosnek
  • mąka
  • cytryna
  • sól
  • pieprz
  • cebula
  • wykałaczki


Przygotowanie

Pieczarki umyć, obrać, pokroić w półplasterki, boczek, cztery ząbki czosnku i cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Na maśle podsmażyć na złoto pieczarki - zdjąć, następnie smażyć boczek i cebulę, dodać do tego ponownie pieczarki i czosnek. Podsmażyć kilka minut, zdjąć z ognia. Tuszki pstrąga umyć, osuszyć, obciąć łby i ogony. Oprószyć pieprzem i solą, skropić cytryną. Do środka każdej ryby włożyć farsz, brzegi ryby spiąć małymi wykałaczkami, aby farsz nie wypadł. Rybę oprószyć mąką i na oliwie podsmażyć z każdej strony na rumiano. Podsmażone rybki przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do nagrzanego piekarnika do temperatury 180°C i piec 15 minut.



Dobrze smakuje z Puree z selera ze szpinakiem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf