środa, 23 lipca 2014

Roladki drobiowe z szparagami

Składniki

  •     8 sztuk zielonych szparagów
  •     1 filet z kurczaka
  •     oliwa
  •     sól morska
  •     pieprz biały
  •     rozmaryn
  •     słodka papryka

Przygotowanie

Fileta z kurczaka podzielić wzdłuż na dwie części, oczyścić z błon, opłukać i osuszyć. Każdy kawałek rozbić tłuczkiem (bardzo cienko). Mięso oprószyć solą, pieprzem, suszonym rozmarynem i papryką. Do środka włożyć po 4 szparagi, roladki zawinąć - można spiąć wykałaczką aby się nie rozeszły. Piec 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf