czwartek, 15 maja 2014

Tarta z kabanosem, cebulą i serem pleśniowym

Składniki

ciasto
  • 225 g mąki
  • 100 g masła
  • 4 łyżki zimnej wody
  • pół łyżeczki soli
  • pół łyżeczki ziół prowansalskich

farsz
  • 4 kabanosy Tarczyński pepperoni
  • 2 cebule
  • sos ciemny sojowy
  • oliwa
  • ser pleśniowy typu lazur


Przygotowanie

Z podanych składników zagnieść ciasto, wyłożyć nim foremkę do tarty i wkładamy ją do lodówki na około 30 minut, czas przygotowania farszu.

Cebulę obrać i  pokroić w cienkie piórka. Na patelni rozgrzać łyżeczkę oliwy. Dodać cebulę zeszklić, polać połową łyżeczki sosu sojowego ciemnego. Poddusić. Kabanosy pokroić w cienkie plasterki. Dodać do cebuli. Pokrojony w cienkie paski ser rozłożyć na cieście, na wierzch ułożyć cebulę z kabanosem. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni 20 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf