wtorek, 1 kwietnia 2014

Wielkanocne jajka z szynką i kurczakiem

Składniki

  • 6 wydmuszek z jajek
  • 10 dkg szynki
  • ugotowana marchewka
  • kukurydza
  • koperek
  • 1 litr wywaru mięsnego lub warzywnego
  • 8-9 łyżeczek żelatyny (na 1 litr wywaru)
  • pół pojedynczej ugotowanej piersi kurczaka

Przygotowanie

Do takiej galarety możemy dać to co lubimy - groszek, paprykę czerwoną co chcemy.
Wszystko trzeba drobno posiekać. Ważne jest aby otwór w wydmuszce zrobić po szerszej stronie jajka. Wydmuszki oczyścić, i wyparzyć. Odstawić do wysuszenia. Składniki, które chcemy aby były w galarecie delikatnie włożyć do wydmuszek, nie uszkadzając skorupek. W wywarze rozpuścić żelatynę i zalać jajka. Odstawić do wystygnięcia. Zdjąć delikatnie skorupki jak ze zwykłego jaja, nie ma z tym problemu, należy jednak uważać by nie uszkodzić galarety. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw ślad po sobie ...

Przyciski Listonic

- See more at: http://darmowedodatkinablogi.blogspot.com/2013/09/bujajaca-sie-latarenka.html#sthash.RbAo3ms7.dpuf